31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 12 (Pengalaman Seram)

4:47 AM

Salam semua..

Ermmm..tgk tajuk pun dan serammsss..bukan sebab apa..serammss sbb hang masih dok trkial2x kejar nk update blog..heheheh..

Wokeh..back to the topic..ermmmm..saya secara jujurnya mmg takdak pengalaman seram seperti trnmpak atau terserempak dgn makhluk ghaib ni..tp ada bbrapa incident yg seramm yg pernah saya alami..jeng2x...

Pengalaman - handle junior histeria..seram tahap 7

Ms kejadian ni berlaku saya tingkatan 4 atau 5 cmtu..sy pengawas hostel..kejadian brlaku bila beberapa adik junior kena histeria serentak..masa dorang kena first dekat sekolah..sorang mnjerit..ttiba dengar lagi jeritan di blok dan kelas lain..menggigil dengar jeritan bersahut-sahut..padahal waktu siang tu..terus yg histeria dikumpulkn satu kawasan dan ustaz serta beberapa budak lelaki..berterusan azan..fuhhh..mmg seramm..dan brlanjutan beberapa hari smpi di dewan makan waktu magrib..semua lari ke surau..tinggalkn makan malam selepas doa makan dibaca ttiba ada seorang menjerit2z..huhuhu..di asrama perempuan jgn cakap la..kami semua yg senior kena berjaga dan pengawas kena awasi bdk2x yg kena histeria tu..pngalaman saya..salah seorang adik yg kena tu..bila dh stabil..dia nk g toilet..sy temankan..ttiba di toilet blackout..sbb bbdk ni salah tekan suis..satu floor tu tadak letrik..sy dh mula rs seram..cpt la budak lain tolong tolak blk suis utama supaya lampu on blk..sy ty adik tu..dh setel belum..dia tak jwb..ttiba ja dia buka pintu toilet..jln menunduk..sy terus grab tgn dia ajak keluar drp toilet cpt2x..ms brjalan ke dorm tu.(dorm sy dibahagian hujung drp toilet..) prjalanan terasa sgt jauh dan seram sejuk dgn adik td diam menunduk dan pegang kuat gila lengan saya..sy gabra sangat..smbl jln baca ayat kursi..bila masuk ke dorm..ttiba adik tu menjerit tiba2x..panik kami..mmg rs meremang bulu roma..time type ni pn ttiba rasa seramm..isshhh..bila lampu pn dh on blk..terus sy ajak kgkwn yg lain papah dia ke blk rehat..ustaz dh smpi utk buat rawatan..ustaz memulakan sesi merawat adik2x yg kena histeria..mmg menjerit melolong..ada yg cuba lari bla nmpk ustaz tu..lps semua dh sedar dan beransur pulih..ustaz bg dorang minum air yaasin dan ustaz balik..

Disebabkan agak teruk..pihak sekolah sampai panggil ustaz "pagar" kawasan hostel dan sekolah..tp kejadian histeria masih menjadi..finally..km panggil allayarham ustaz Harun Din dtg berubat..anak sedara beliau adalah batchmate saya..jd senang la kami dpt appointment dengan beliau..ustaz Harun Din minta kami sediakan garam kasar, lada hitam dan beberapa tong besar berisi air..selepas ustaz membaca doa dan ayat kursi..yg mana teruk di tekan lada hitam di ibu jari kaki..supaya makhluk halus tu keluar..garam di baling sekitar pesakit supaya gangguan makhluk halus tidak dtg lagi..dan air dibuat mandi..sbb badan yg dimasukki makhluk halus akan rs sakit2x..dan ustaz Harun Din..memagar lagi sekali kawasan sekolah kami..Alhamdulillah..selepas itu tidak ada lagi kejadian histeria..ada yg kata..sebenarnya waktu ustaz Harun Din dtg..dia ada pindahkan makhluk halus itu ketempat lain supaya tidak mengganggu lagi kami..waahualam..sbb part tu sy tak perasan pulak..

Tp sungguh klu saya tak melalui sendiri peritiwa ni..smpi sekarang pun sy mgkin tak berapa yakin ttg perkara dan kewujudan makhluk ini..mereka ada dan berkongsi tempat dengan kita..huhuhuhu

#jdtblogger  #31dayschallengejdtblogger

P/s : pagar kawasan rumah dengan amalan ayat kursi ya..semoga Allah melindungi kita drp segala ancaman yg nampak dan tidak nampak..amin..
posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 comments

Support JDT Blogger