31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 16 (List Nama Samaran)

3:06 PM

Salam suma..

Ok..untuk topik kali ni...nama samaran atau pun nama yg orang panggil pada saya (ni based on apa yg sy faham..heheh)

Ok..disebabkan nama saya panjang..jd mcm2x juga la nama yg org panggil sy..lets cekdoutt!!

1. Timah. Nama ni sedara mara, kawan tadika , sek ren dan kgkwn matrik yg akan panggil..tp makcik2x kt kg..selalu panggil Fatimah..nama ank nabi katanya..hehehe

2. Angah. Ni nama dlm famili.

3. TQ. Ok..nama ni hanya geng2x sek menengah kt SMKAB sj yg panggil..baik kawan2x mahupun cikgu2x..brmula sbb nama sy pjg..jd sy tulis kt semua brg2x saya "Tmah Q"..sbb takut brg trtukar ngn kwn ms memula msk hostel..dan kebetulan ada 3 org trmsk sy nama ada Fatimah..siti Fatimah, siti Nor Fatimah dan saya Fatimah Qamarina..jd dorang panggil sy Tmah Q sbb klu panggil Timah kang 3x toleh..ahhaah..last2x dipendekkn lg jadilah TQ..hahaah..

4. Q. Ok nama ni kgkwn masa U dan juga rakan2x sekerja di PTP..nama sepanjang2x nama..last2x tinggal Q saja..cmna leh jd cmtu?OK..ms kt U..sy ingat nk start all over again..suh org panggil sy Timah..kg village skitt..br rs sedar diri..hahaha..tp disebabkan satu floor saya..ada Senior nama Yatimah..km panggil dia kak Timah..maka senior2x ckp..sy kena panggil nama lain..tak mau sama (huhh..dasar apakah ni..nk buli junior la tu..hehehehe)..memula dorang nk panggil saya Rina..whattt!!!?? Sy rs nama Rina tu sgt tidak ssi dgn karekter sy..so sy cdgkn nama masa kt Sek Men dulu..Tmah Q atau TQ..dorang ketawakan..dorang ckp mcm nk ckp tengkiuu ja..hampesss...huhhhu..last2x kak Timah tu ckp..ok la..km panggil hg Q..simple dan ssi utk karekter sy..ok la..since then lekat la nama Q..smpi sekarang..sy pun mcm senang nk introduce diri guna nama Q..tp klu event rasmi sy introduce nama penuh..kkdg klu deal ngn customer luar drp tmpt kerja saya..saya bahasakan diri sebagai Fatimah..tp klu boss sy yg introducekan..dia akan ckp Fatimah atau senang panggil Q..heheeh..

Nama Q ni lekat la smpi lani dh beranak 3 pun..ada juga yg ty Q james bond ker?ada jgk yg buat lawak..que haidar ker?huhuhu..tp yg plg kelakar..Q Qucumber ker?dusshhh2x...sabar ja la..

Ok..smpi cni dulu..salam sayang dr saya..Q yg Qute..hahahah (nk jugakkkk)

#jdtblogger  #31dayschallengejdtblogger

P/s: apa nama samaran awk??
posted from Bloggeroid

You Might Also Like

6 comments

  1. hye sis Q. E was here. hehehe

    http://edrinazulkafli.blogspot.my/2017/01/day-16-my-nicknames.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi E..salam kenal..thanks sudi singgah blog hahak Q :)

      Delete
  2. Assalamualaikum. Salam Kenal.

    Ps: Rose asal sungai petani. Tapi, la ni keluarga dah pindah merbok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam..
      ya ka..merbok kt mn..famili sy pun tinggal kt merbok :)

      Delete
  3. hai Q Ququmber.. N was here.. kahkahkah

    ReplyDelete
  4. Hi N..nice to meet you..😊

    Lots of love,
    Ur Ququmber 😂😂😂

    ReplyDelete

Support JDT Blogger