31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 22 (Bila start berblogging)

6:46 PM

Salam semua..

Hukhukhuk..termegah2x den nak kejar update blog seperti dalam cabaran JDT blogger.. 😎😎

Ok..untuk tajuk kali ni..bila cik timah start berblogging nih?heehhe..

Ok..saya mula minat dan tau serba sedikit pasai dunia blogging ni..bila ms dok google cari idea tuk majlis kawin saya..ms tu sy trbaca blog perempuan jomblo..terus ikut dlm dia punya list..dan jumpa jgk blog hanis zalikha, fatin liyana, cik epal, maria elena, wife angkasawan negara, dan ada a few lg la..ni semua antara blog yg rajin sy p blogwalking suatu ketika dulu dan ada yg smpi sekarang...heheh..

Lepas tu..dlm 2009 adik bongsu saya dpt further study kt Mesir dan dia ada blog rupanya..dan dia la dok promote kt kami adik beradik tuk tulis blog dan follow blog dia..jadi saya pun pasang la angan2x nk tulis blog juga..so..tgk gaya dan style blogger2x lain..kebanyakkan dorang ada style dorang menulis dan ada tema atau fokus dorang dlm penulisan blog...jd sy dok pikir..kalau aku..aku nk tulis ttg apa ya..pikir punya pikir..ok..jom buat cerita ttg perjalanan dan pengembaraan diri saya di bumi Johor..tu yg memula dlm taun 2010 tu..blog saya nama dia kisahpengembaraanrembulan..sebab makna nama saya Qamarina tu bulan kami..jd kiranya ttg pengembaraan saya la..hehehe...

so di takdirkn rakan sekerja saya yg baik hati..Puan Hernee aka kak long (ok blog dia saya start follow utk tambah knowledge ttg penyimpanan susu ibu dan homemade food utk baby..siap curi2x idea nk sediakan solid food kt anak2x saya..heheeh..) telah publish pasal sapa ada blog dia suh tinggalkn link kt FB dia..sy sesaja ja letak link blog saya..dan Hernee ajak saya join challenge by JDT blogger ni..ni katanya permulaan supaya saya istiqomah update blog..heehehe..dia juga yg tolong tukar banner blog saya dan edit blog saya bg semenggah skitt org kata..hehehe..dan tukar nama blog supaya simple dan senang org nk cari..jadilah nama baru kisahrembulan.blogspot..Hernee juga yg advice saya suh download apps yg boleh tulis blog from HP..memang banyak yg dia kongsi dgn saya..walaupun dah glamour..cerita keluar masuk suratkhabar dan majalah..namun dia sentiasa rendah diri dan suka tolong orang..oopppss..terpanjang plak cerita pasal Hernee..bukan nk bodek sbb dia tolong cantikkan blog saya..tp jujur semua yg sy tulis di atas adalah benar2x belaka 😍😍😍(harap Hernee baca entri ni..guna appss..mcm tak jumpa plak nk link kt mana..hahahah)

Harap sangat selepas abis cabaran drp team JDT blogger ni..entri sekejap ada..sekejap timbul ni akan istiqamah..klu ikutkan idea..byk nk ditulis dan dishare buat kenangan...tapi..huhuhuhu..semoga berjaya Q 😗😗😗

Ok..smpi cni dulu..klu tak stopp..terbebel topik lain plak..bye2x

#jdtblogger  #31dayschallengejdtblogger

P/s: nk istiqomah ssh weihh..sebab tu baik buat skit2x drp tak buat langsung..😊😊
posted from Bloggeroid

You Might Also Like

2 comments

  1. hahahaha aduhaiii nak gelak..glamer la sgt cik rembulan oiiii..mana ada..seciput jek pertolongan tu.. tapi nak tepuk tangan kuat2 sebab Q rajin update..bukan omong kosong punya hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betuiii..glamour tau..klu kt PTP..pergi dpn ker blkg ker..kiri kanan..semua kenal kak long kawasan ni..heeheh..tp still down to earth.baik di blog atau pun di dunia realiti..thanks Hernee sbb ajak..insyaAllah org akan cuba update blog sungguh2x.. 😉😉

      Delete

Support JDT Blogger